Profilaxie dentara boala parodontala profilaxie dentara stomatologie
igienizare boala parodontala parodontoza

Ce reprezinta profilaxia dentara?

Profilaxia dentara reprezinta singura cale de a salva timp si resurse cat si disconfortul eventuialelor interventii dentare viitoare.

Masuri de profilaxie dentara:

 • Igiena dentara personala: implica periajul regulat de 2 ori pe zi (dimineata si seara), utilizarea atei dentare, a apei de gura cat si a dusului bucal. O igiena dentara personala realizata in mod eficient are rolul de a indeparta placa bacteriana si de a mentine sanatatea dintilor si a gingiilor
 • Controale periodice in cabinetul stomatologic: se face de 2 ori pe an si include in principal igienizarea profesionala (detartraj, periaj profesional si air-flow).

Cand trebuie sa faci o vizita la medicul stomatolog?

Unul dintre lucrurile cele mai importante pe care trebuie sa le faci pentru a avea grija de sanatatea dintilor tai este sa faci doua controale anuale (o data la sase luni) la medicul stomatolog. Controalele de rutina includ igienizarea profesionala (detartraj), screening pentru cancerul oral, analizarea obturatiilor existente si identificare cariilor noi (daca este cazul).

Prin controlul preventiv putem preintampina evolutia unor carii incipente sau a bolii parodontale, tratamentul in acest caz fiind unul de scurta durata implicand costuri reduse.

Profilaxie dentara Detartraj igienizare dentara
Profilaxie dentara Detartraj igienizare dentara

Detartraj. Tartru. Tipuri de tartru

Cea mai eficienta metoda de indepartare a tartrului de la nivelul dintilor si al gingiilor este detartrajul cu ultrasunete. Acesta nu afecteaza smaltul dentar sau gingiile si nu este atat de dureros precum cel manual, folosit in trecut. In cele mai multe situatii tartrul de formeaza deasupra gingiilor, pe suprafata vizibila dentara cat si interdentar (intre dinti). Exista de asemenea situatii in care tartrul se dupune subgingival aparand astfel riscul unei afectiuni parodontale.

Din experienta profesionala putem spune ca pacientii ajung destul de rar in scop preventiv in cabinetul de medicina dentara. Astfel neindepartarea la timp a tartrului dentar poate duce la:

 • respiratie urat mirositoare datorate acumularii bacteriene
 • inflamatie si retractie gingivala prin expunerea radacinii dentare ceea ce duce la sensibilitate dentara, carii si pierderea dintilor
 • sangerare gingivala

De ce fac tartru?

Cea mai des inalnita cauza a aparitiei tartrului este igienizarea necorespunzatoare, adica un periajul incorect efectuat acasa. S-a observat in practica dentara, ca majoritatea pacientilor cu tartru nu folosesc ata dentara, apa de gura sau dusul bucal. In acest fel, spatiile interdentare sunt insuficient curatate favorizand dezvoltarea tartrului cat si cariilor.

Cum decurge o sedinta de igienizare profesionala (detartraj) in cabinetul stomatologic?

Scopul unui detartraj efectuat corespunzator este sa indeparteze bucatile de tartru de pe suprafata dintilor cat si subgingival. Dupa finalizarea detartrajului propriu-zis, se continua cu un periaj profesional utilizand o perie rotativa profesionala prin care se indeparteaza si resturile cele mai mici de tartru. Periajul profesional are rolul de a reda culoarea si aspectul natural al dintilor. Procedeul se finalizeaza cu air-flow (optional) ce are rolul de a indeparta eventualele pete dentare si de a reda stralucirea naturala a dintilor.

De ce este important sa fac detartrajul de doua ori pe an?

 • imbunatatesc respiratia urat mirositoara si pastreaza sanatatea gingiilor.
 • scade sangerarea gingivala pana la disparitia acesteia
 • previne aparitia bolii parodontale
 • indeparteaza petele de pe dinti astfel se pot identifica si cariile incipiente

Detartraj pret

Dupa cum am mentionat si in paginile anterioare, in cadrul clinicii stomatologice CUBIC DENT nu vom face niciodata rabat de la calitatea serviciilor dentare oferite. O igienizare profesionala completa include: detartraj cu ultrasunete, periaj profesional si air-flow (optional). Pretul pentru detatraj si periaj este de 200 lei, in timp ce air-flow-ul este optional si costa 50 lei. Cu siguranta, pentru unii pacientii pretul poate fi considerat mare, insa consideram ca ne deosebim prin eficienta serviciilor furnizate (curatare completa si corecta a dintilor, spatiilor interdentare cat si subgingivale), calitatea materialelor folosite cat si experienta medicilor dentisti.

Cazuri clinice si articole de blog

Profilaxie dentara periuta dentara cum sa te speli corect pe dinti ps

Cum sa te speli corect pe dinti?

Profilaxie dentara - medic stomatolog bucuresti cabinet stomatologic PS

Mituri si realitate in stomatologie

Urgente stomatologice Pedodontie / Stomatologie copii Sensibilitatea dentara PS

Sensibilitatea dentara

Caria dentara dinte Caria dentara cabinet stomatologic bucuresti PS

Ce sa mancam pentru a nu face carii?

Tarife

Igienizare profesionala (detartraj si periaj)

200 lei

Air Flow

50 lei

Plata in rate

Plateste in RATE LUNARE EGALE utilizand Card Avantaj. Iti oferim posibilitatea de a plati in rate toate tratamentele efectuate. Tu iti vei stabili bugetul pe care doresti sa il aloci in fiecare luna pentru plata serviciilor oferite de catre noi.

6 RATE fara dobanda card avantaj Clinica dentara CUBIC DENT cabinet stomatologic Coroane dentare
6 RATE fara dobanda card avantaj Clinica dentara CUBIC DENT cabinet stomatologic

Programeaza-te online

Completeaza formularul de mai jos si unul dintre asistentii nostri te va contacta pentru a programa vizita la clinica. De asemenea, ne poti contacta direct telefonic pentru programari si informatii.  De ce sa alegi CUBIC DENT

  Medici Specialisti

  Plata in rate

  Dotari moderne si materiale de calitate

  Sterilizare la cele mai inalte standarde

  Calitatea, obiectivul nostru principal

  Garantam tratamente fara durere