Chirurgie dentara Extractie chirurgie dento alveolara concentrate cabinet stomatologic CUBIC
Chirurgie dentara Extractie chirurgie dento alveolara concentrate cabinet stomatologic CUBIC

Ce este chirurgia dentara?

Chirurgia dentara (orala) reprezinta o serie de metode chirurgicale specifice efectuate doar de catre medicul specialist. Se recomanda ca inainte de efectuarea unei interventii chirurgicale la nivel oral/ dentar sa se faca o igienizare profesionala completa (detartraj, periaj si air-flow).

Tipuri de interventii chirurgicale realizate in clinica CUBIC DENT:

  1. Extractii dentare: extractie dinti mono sau pluri-radiculari, extractie resturi radiculare, extractie molar de minte inclus sau seminclus sau complet erupt, extractie dinte temporar
  2. Extractii dentare in scop ortodontic: in cazuri de inghesuiri dentare pentru a asigura reusita tratamentului ortodontic
  3. Chirurgie gingivala: gingivectomie, gingivectomie cu osteoplastie, gingivoplastie
  4. Implantologie: inserarea unuia sau a mai multor implanturi dentare, aditie osoasa (in cazul in care pacientul a suferit o pierdere masiva osoasa), sinus lift intern/extern, bone splitting
  5. Parodontologie: chiuretaj subgingival in camp deschis si inchis, indepartare pungi parodontale si a abceselor
Chirurgie dentara - extractie molar de minte chirurgie clinica CUBIC DENT Bucuresti Sector 2
Chirurgie dentara - extractie molar de minte chirurgie clinica CUBIC DENT Bucuresti Sector 2

In ce situatii te poate ajuta un chirurg?

  • Extractia dintilor inclusi: cei mai frecventi dinti inclusi sunt molarii de minte, dar de asemenea pot exista situatii in care si alti dinti sa fie inclusi.
  • Durere la nivelul articulatiei temporo-mandibulare: multi pacienti acuza durere la nivelul articulatiei temporo-mandibulare. Nu in cazul tuturor pacientilor cu aceasta problema functioneaza tratamentul medicamentos, fizioterapia sau tratamentul ortodontic. Unii necesita interventie chirurgicala la nivelul articulatiei si astfel au nevoie de un chirurg.
  • Ocluzia adanca sau deschisa: in cazul in care, muscatura ta nu este una corecta, medicul ortodont poate colabora cu un medic chirurg pentru efectuarea interventiei
    chirurgicale ortognata. Aceasta interventie chirurgicala este recomanda pacientilor cu ocluzie acoperita si deschisa accentuata, probleme masticatorii si de inghitire, anumite defecte de nastere sau apnee in somn.
  • Inserarea implanturilor dentare. Este bine cunoscut ca implanturile dentare pot inlocui cu mare succes un dinte lipsa. Chirurgul dentar va insera un implant de titan in maxilarul tau iar ulterior, medicul stomatolog poate proteza implantul.
  • tratamentul tumorilor. Chirurgii dentari trateaza de asemenea tumorile benigne sau maligne, nu doar de la nivelul gurii ci si de la nivelul fetei si a gatului.
  • tratarea nervilor
  • indepartarea unei leziuni de la nivelul fetei sau a gatului

Extractia molarului (masea) de minte

Molarii de minte reprezinta ultimul molar de pe partea stanga/ dreapta a maxilarului superior si inferior. Acesti molari erup ultimii pe arcade de obicei pana la varsta de 20 de ani. Nu exista niciun motiv de ingirjorare atunci cand moalrii de minte nu sunt erupti pe arcade. In timpul efectuarii unui consult stomatologic de rutina, medicul stomatolog va poate comunica acest lucru.

Se pune de multe ori intrebarea daca acesti molari de minte trebuie extrasi. Deoarece molarii de minte sunt ultimii care au erupt pe arcade, de foarte multe ori pot aparea probleme in acest sens.

Molarii de minte pot erupe pe arcade in pozitii diferite. Astfel, ei pot fi ingropati adanc in maxilar sau in imediata apropiere a structurilor faciale (sinusuri sau nervi). Desi in unele cazuri, extractia poate fi efectuata de catre medicul stomatolog generalist, clinica stomatologica CUBIC DENT colaboreaza cu un chirurg dento-alveolar pentru a elimina orice risc pentru pacient in cadrul acestei interventii chirurgicale.

Puteti afla mai multe detalii despre extractia molarului de minte din articolele de pe blog sau accesand site-ul dedicat implantologiei cat si chirurgiei dentare.

Aditia osoasa

Aditia osoasa poate fi realizata cu diferite materiale. Materialul care are cele mai bune rezultate este osul autolog, sau altfel spus osul pacientului, intrucat integrarea lui este foarte buna. Daca nu exista posibilitatea folosirii lui, se pot alege alte materiale cum ar fi osul de origine animala.

Cand avem nevoie de aditie osoasa?

In urma extractiei unui dinte, pentru a pastra grosimea crestei alveolare in vederea inserarii unui implant se poate recurge la aditie osoasa. O alta situatie des intalnita este aceea cand pentru a putea insera implante in zona laterala a maxilarului superior este necesara manopera de sinus lifting si implicit de aditie osoasa.

APRF si IPRF

A PRF sau Advanced Platelet Rich Fibrin este o metoda inovativa de producere a vindecarii cu ajutorul plasmei sangvine bogata in trombocite. Aceasta metoda este folosita in stomatologie pentru:

  • implanturi
  • extractii dentare
  • parodontologie
  • sinus lifting

I PRF sau Plateled Rich Plasma este diferita prin faptul ca prin centrifugarea sangelui rezultatul obtinut este un concentrat fluid, imbogatit cu trombocite si leucocite. Se utilizeaza impreuna cu materiale de aditie si ajuta la vindecarea tesuturilor prin formarea de noi vase de sange.

Principalele indicatii post extractionale

Ce trebuie evitat

  • Evitati pe cat posibil fumatul si consumul de alcool (cel putin in primele 48 ore)
  • Evitati clatirea excesiva cu putere a gurii
  • Evitati sa folositi paiul de baut
  • Evitati bauturile extrem de reci sau extrem de fierbinti
  • Evitati sa mancati in primele 24 de ore lactatate, alimente picante sau dure
  • Nu faceti efort fizic intens (in primele 48 ore)

Recomandari

  • tineti gheata la nivelul maxilarului 10 minute cu pauze de 20 de minute in primele 2 zile
  • faceti exercitii usoare de inchidere si deschidere a gurii
  • mestecati pe cat posibil pe partea opusa
  • periajur dentar este recomandat sa se inceapa ziua urmatoare
  • respectati prescriptia medicala data de medicul specialist chirurg dento-aleveolar
  • contactati medicul stomatolog daca sangerarea post extractionala este abundenta sau daca dupa 3 zile durerile sunt foarte mari.
  • pentru indepartarea firelor de sutura, prezentati-va dupa 7 zile la medicul stomatolog,

Cazuri clinice si articole de blog

Chirurgie dentara Extractie masea de minte bucuresti chirurgie orala PS

Cum te recuperezi repede dupa extractia unei masele de minte?

Chirurgie dentara chirurg dentar cabinet stomatologic bucuresti ps

Cand ai nevoie de un chirurg in stomatologie?

Chirurgie dentara Rezectie apicala cubicdent PS

Rezectia apicala

Tarife

Consultatie medic specialist chirurgie

150 lei

Extractie dinte parodontotic

100 lei

Extractie dinte temporar fara mobilitate

160 lei

Extractie pluriradicular

180 lei

Extractie molar de minte semiinclus

400 lei

Extractie canin premolar inclus

650 lei

Extractie apex

300 lei

Chistectomie

450 lei

Frenoplastie, frenectomie

300 lei

Gingivectomie cu osteoplastie/dinte

300 lei

Tratament alveolita

100 lei

Tratament luxatii dentare cu imobilizare

400 lei

Sinus lift intern

2000 lei

Bone splitting

2300 lei

Extractie rest radicular

140 lei

Extractie dinte temporar

100 lei

Extractie dinte monoradicular

140 lei

Extrcatie molar de minte erupt

250 lei

Extractie molar de minte inclus

550 lei

Extractie prin alveolotomie

300 lei

Rezectie apicala

400 lei

Regularizare de creasta

600 lei

Gingivectomie/dinte

100 lei

Decapusonare molar de minte

150 lei

Tratament hemoragie postextractionala

200 lei

Incizie si drenaj abces

from $80

Sinus lift extern

3500 lei

Descoperire si ancorare in scop ortodontic dinte inclus

600 lei

Plata in rate

Plateste in RATE LUNARE EGALE utilizand Card Avantaj. Iti oferim posibilitatea de a plati in rate toate tratamentele efectuate. Tu iti vei stabili bugetul pe care doresti sa il aloci in fiecare luna pentru plata serviciilor oferite de catre noi.

6 RATE fara dobanda card avantaj Clinica dentara CUBIC DENT cabinet stomatologic Coroane dentare
6 RATE fara dobanda card avantaj Clinica dentara CUBIC DENT cabinet stomatologic

Programeaza-te online

Completeaza formularul de mai jos si unul dintre asistentii nostri te va contacta pentru a programa vizita la clinica. De asemenea, ne poti contacta direct telefonic pentru programari si informatii.







    Intrebari frecvente

    Cand este necesara extractia unui dinte?

    Extractia unui dinte este cea mai intalnita procedura de chirurgie dentara/orala. In cazul in care un dinte a fost foarte afectat de carie, s-a fracturat (nu mai poate fi restaurat) sau un molar de minte provoaca durere, discomfort sau tumefactie, medicul dentist va poate sugera extractia dintelui in urma unui examen radiologic. Extractia se face de catre medicul specialist chirurg, sub anestezie locala astfel incat pacientul nu va resimti deloc durere.

    Extractia maselei de minte doare?

    Extractia molarului de minte nu este dureroasa deoarece se lucreaza exclusiv sub tratament anestezic eficient. Din practica stomatologica curenta se poate observa ca majoritatea pacientilor pot reveni la rutina zilnica dupa cateva zile de la extractia molarului de minte. Daca in prima zi dupa extractia maselei este normal ca pacientul sa resimta disconfort si durere, aceasta se va diminua treptat in cateva zile.

    Cat de dificila este extractia unei masea (molar) de minte?

    Molarii de minte pot erupe pe arcade in pozitii diferite. Astfel, ei pot fi ingropati adanc in maxilar sau in imediata apropiere a structurilor faciale (sinusuri sau nervi), accesul si vizibilitatea fiind reduse. Desi in unele cazuri, extractia poate fi efectuata de catre medicul stomatolog generalist, clinica noastra colaboreaza cu un chirurg dento-alveolar (cu peste 10 ani experienta) pentru a elimina orice risc pentru pacient in cadrul acestei interventii chirurgicale.

    Cat costa extractia unui molar (masea) de minte?

    Pentru a elimina orice risc pentru pacient in cadrul acestei interventii chirurgicale, este recomandat ca aceasta procedura sa se efectueze de catre un chirurg cu experienta. In clinica noastra pretul pentru extractia unei masele de minte difera in functie de tipul acesteia (inclus, seminclus, erupt total) si are la baza atat experienta medicului chirurg ce va efectua procedura cat si cazul clinic al pacientului. Asadar, pretul pentru extractia unui molar de minte erupt porneste de la 250 lei si poate ajunge pana la 550 lei pentru extractia unui molar inclus.

    De ce sa alegi CUBIC DENT

    Medici Specialisti

    Plata in rate

    Dotari moderne si materiale de calitate

    Sterilizare la cele mai inalte standarde

    Calitatea, obiectivul nostru principal

    Garantam tratamente fara durere