Ce sunt fatetele dentare?

In stomatologia moderna se poate observa un trend ascendent asupra numarului persoanelor care au sau isi doresc fatete dentare. Fațetele dentare sunt lucrari protetice cu un ridicat grad de estetica realizate din materiale speciale care arata exact ca smaltul natural al dintilor.

Fatetele dentare au principalul rol de a imbunatati semnificativ aspectul dintilor pacientilor. Efectul benefic poate consta in schimbarea culorii dintilor, formei sau marimii acestora avand ca rezultat un efect estetic semnificativ crescut. De asemenea spatiile inestetice dintre dintii pot fi corectate.

De cate tipuri sunt fatetele dentare?

Fatetele dentare sunt foite extrem de subtiri din ceramica sau compozit care sunt plasate peste dintele natural. Exista 2 tipuri de fatete dentare: din ceramica sau din material compozit.

Fatetele dentare din ceramica sunt  fabricate intr-un laborator de tehnica dentara de catre un tehnician dentar. Ele au ca principal avantaj ca ofera transluciditate asemanator cu smaltul dintelui natural si sunt rezistente in timp. De asemenea, pretul acestora este mult mai crescut fata de cele din compozit a caror tehnica de realizare este mult mai putin costisitoare.

Fatetele dentare din compozit se pot face intr-o singura vizita a pacientului in clinica. Ca principale dezavantaje ar fi de mentionat ca:

 • materialul compozit nu ofera acelasi grad estetic ca ceramica
 • are o durabilitate mai scazuta in timp

Ce imperfectiuni dentare pot corecta fatetele dentare?

Fatetele dentare pot corecta multe imperfectiuni dentare care il impiedica pe pacient sa zambeasca cu incredere. Fie ca dintii tai sunt fisurati, sparti, patati, sunt inghesuiti sau cu spatii inestetice, Cabinetul stomatologic CUBIC DENT din sector 2 va ofera posibilitatea sa alegeti fatetele dentare.

O caracteristica importanta a fatetelor este ca acestea sunt foarte subtiri permitand astfel trecerea luminii si prin cimentare confera estetica dorita. Tehnica de realizare a fatetelor este minim invaziva.

Aceste restaurari protetice sunt rezistente si durabile. In timp nu se pateaza si nu afecteaza sanatatea gingiilor.

Cazuri clinice si articole de blog

Ce sunt fatetele dentare?

Aplicarea fatetelor dentare – caz clinic

Tarife

Fateta directa din compozit

250 lei

Fateta ceramica

1300-2000 lei

Plata in rate

Plateste in RATE LUNARE EGALE utilizand Card Avantaj. Iti oferim posibilitatea de a plati in rate toate tratamentele efectuate. Tu iti vei stabili bugetul pe care doresti sa il aloci in fiecare luna pentru plata serviciilor oferite de catre noi.

Programeaza-te online

Completeaza formularul de mai jos si unul dintre asistentii nostri te va contacta pentru a programa vizita la clinica. De asemenea, ne poti contacta direct telefonic pentru programari si informatii.  Intrebari frecvente

  Cand ai nevoie de fatete dentare?

  Aplicarea fatetelor dentare este potrivita in cazul pacientilor care isi doresc un zambet nou, cat mai estetic si complet functional.

  Fatetele dentare corecteaza imperfectiunile dintilor astfel: dinti fisurati, sparti, inghesuiri dentare minore, spatii interdentare inestetice, coloratii ale dintilor, procese carioase profunde, dinti asimetrici etc.

  Ce beneficii au fatetele dentare?

  • Grad estetic ridicat
  • Corecteaza imperfectiunile dentare
  • Corecteaza spatiile dentare inestetice
  • Rezistenta in timp
  • Nu sunt observabile, in clinica stomatologica CUBIC DENT sector 2, Bucuresti vom alege intotdeauna impreuna cu pacientul aplicarea fatetelor dentare astfel incat efectul estetic sa fie unul cat mai natural, asemenator dintilor naturali
  • Fara sensibilitate la cald sau rece, daca va exista, este complet reversibila in timp
  • Complet fizionomice
  • Aplicare si rezultate imediate – 2/3 sedinte (prin tehnologia CAD-CAM)

  Ce dezavantaje au fatetele dentare?

  • pierdere din tesutul dentar, in functie de gradul de slefuire necesar
  • aparitia unei sensibilitati la cald sau rece pentru o scurta perioada de timp

  Totusi desi prezinta numeroase avantaje, fatetele dentare nu pot fi aplicate in toate cazurile si anume: boala parodontala, bruxism si ocluzie incorecta (necesita in prealabil tratament ortodontic), smalt dentar insuficient, dinte afectat de un proces carios mare.

  Cate vizite sunt necesare in cabinetul stomatologic pentru aplicarea fatetelor dentare?

  Daca alegi aplicarea fatetelor dentare in cadrul cabinetului stomatologic CUBIC DENT din sector 2 Bucuresti, iti vor fi necesare 2/3 vizite in functie de cate fatete dentare se vor aplica. Tratamentul  este minim invaziv, iar prin tehnologia moderna folosita (CAD-CAM), fatetele dentare sunt pregatite rapid eficientizand timpul tau.

  Pret fatete dentare in 2021?

  Costul tratamentului cu fatete dentare variaza in cadrul CUBIC DENT in functie de costul materialelor, al tehnicilor folosite cat si al numarului de fatete aplicate.

  In general, pretul pentru o fateta dentara din ceramica porneste in clinica noastra de la 1300 lei, dar acesta poate scade sau creste in functie de numarul de fatete ce urmeaza a fi aplicat.

  De ce alegi sa CUBIC DENT

  Medici Specialisti

  Plata in rate

  Dotari moderne si materiale de calitate

  Sterilizare la cele mai inalte standarde

  Calitatea, obiectivul nostru principal

  Garantam tratamente fara durere