Ce este pedodontia?

Pedodontia este ramura a medicinei dentare care se ocupa cu tratamentele stomatologice pentru copii, cu precadere asupra preventiei ce include adoptarea unei diete sanatoase si a unei igiene dentare corecte.

La fel cum suntem dedicati in a oferi servicii stomatologice calitative destinate adultilor, suntem la fel de implicati si in cazul celor mai mici si exgigenti dintre pacienti: copii. In cazul acestora, un tratament stomatologic eficient poate fi oferit numai de catre medici dedicati, folosind materiale de calitate intr-un mediu complet prietenos. Prin metode speciale special gandite pentru cei mici putem dezvolta, in timp, o buna relatie intre medicul stomatolog si copilul tau.

Pedodontie / Stomatologie copii Tratament stomatologic copii boost cabinet stomatologic CUBIC DENT Bucuresti Sector 2
Pedodontie / Stomatologie copii Tratament stomatologic copii boost cabinet stomatologic CUBIC
Pedodontie / Stomatologie copii pedodontie tratament stomatologic copii CUBIC DENT Bucuresti sector 2
Pedodontie / Stomatologie copii pedodontie tratament stomatologic copii CUBIC DENT Bucuresti sector 2
Pedodontie / Stomatologie copii pedodontie tratament stomatologic copii CUBIC DENT sector 2 Bucuresti
Pedodontie / Stomatologie copii pedodontie tratament stomatologic copii CUBIC DENT sector 2 Bucuresti

Tratamente stomatologice copii

 • Sigilari dentare. Pentru a veni in ajutorul copiilor si a le usura realizarea unui periaj corect, medicul stomatolog poate recomanda sigilarea molarilor definitivi (molarii de 6 ani si de 12 ani). Manopera de sigilare este una minim-invaziva care presupune aplicarea unui strat subtire de material la nivelul santurilor si fosetelor (suprafata dintelui pe care se realizeaza masticatia) care actioneaza ca o bariera impotriva agentilor patogeni care pot duce la formarea unei carii. Sigilarile sunt indicate inainte ca dintele in cauza sa fie afectat de carii.
 • Tratamentul endodontic presupune curăţarea completa de carie a dintelui, extirparea nervului de la nivelul canalelor radiculare ale dintelui temporar, urmata de obturarea acestora cu pasta de canal care se resoarbe odata cu radacina dintilor de lapte. Acest tratament endodontic pentru copii se face pentru mentinerea dintelui pe arcada pana cand mugurele dintelui definitiv este complet dezvoltat si pregatit sa erupa. In acest fel spatiul destinat dintelui definitiv nu se inchide ceea ce duce la scaderea probabilitatii aparitiei malpozitiilor dintilor permanenti.
 • Tratamentul cariilor la copii: cariile dintilor de lapte evolueaza mai repede deoarece dintii copiilor au dimensiuni mai mici, implicit stratul de smalt este mai subtire. Asadar este afectat nervul ceea ce duce la aparitia durerilor.
 • Tratamentul ortodontic poate fi ghidat de catre mediul stomatolog catre programarea unei vizite la medicul specialist ortodont. Principalele situatii care necesita tratament ortodontic pot fi atunci cand: are loc pierderea prematura a unui dinte temporar, malpozitii dentare (dinti strambi), lipsa spatiilor intre dintii temporari, malocluzie (muscatura incorecta), obiceiuri vicioase (mentinerea pixului intre dinti, sugerea degetului) care pot genera vestibulo-pozitia dintilor frontali si palat dur inalt, eruptie intarziata a dintilor definitivi sau dizarmonia dento-faciala.
 • Preventie (Sfaturi pentru parinti): igienizarea cavitatii bucale incepe inaintea eruptiei dintilor temporari pe arcada sugarului si se face cu ajutorul compreselor sterile prin masarea delicata a gingiilor. Începeţi periajul dinţilor micuţilor de la erupţia primilor dinţi pe arcadă. Periajul se va realiza cu periuţe şi paste dentare adecvate vârstei fiecărui copil. Caria de biberon apare in urma administrarii bauturilor indulcite (lapte sau ceai) inainte de culcare sau in timpul noptii. Este indicat ca parintii sa-si familiarizeze copilul cu cabinetul stomatologic inainte de aparitia primelor simptome de durere pentru a nu dezvolta teama de medicul dentist.

Cazuri clinice si articole de blog

Pedodontie / Stomatologie copii 1 Pedodontie PS

Cum sa alegi medicul stomatolog potrivit pentru copilul tau?

Urgente stomatologice Pedodontie / Stomatologie copii Sensibilitatea dentara PS

Sensibilitatea dentara

Caria dentara dinte Caria dentara cabinet stomatologic bucuresti PS

Ce sa mancam pentru a nu face carii?

Tarife

Sigilare santuri si fosete

120 lei

Obturatie dinti temporari compozit fotopolimerizabil

120 lei

Extractie dinte temporar

70 – 120 lei

Obturatie dinti temporari CIS

80 lei

Tratament gangrena si obturatie de canal dinte temporar

200 lei

Tratament endodontic si obturatie de canal dinte temporar

150 lei

~In curand CUBIC DENT KIDS~

Urmareste indreaproape site-ul nostru cat si paginile de pe retelele de socializare pentru a afla mai multe detalii despre noua clinica CUBIC DENT KIDS dedicata exclusiv ingrjirii stomatologice pediatrice. 

Plata in rate

Plateste in RATE LUNARE EGALE utilizand Card Avantaj. Iti oferim posibilitatea de a plati in rate toate tratamentele efectuate. Tu iti vei stabili bugetul pe care doresti sa il aloci in fiecare luna pentru plata serviciilor oferite de catre noi.

6 RATE fara dobanda card avantaj Clinica dentara CUBIC DENT cabinet stomatologic Coroane dentare
6 RATE fara dobanda card avantaj Clinica dentara CUBIC DENT cabinet stomatologic

Programeaza-te online

Completeaza formularul de mai jos si unul dintre asistentii nostri te va contacta pentru a programa vizita la clinica. De asemenea, ne poti contacta direct telefonic pentru programari si informatii.  Intrebari frecvente

  La ce varsta trebuie sa aiba loc prima vizita la medicul dentist?

  Medicii clinicii noastre recomanda ca prima vizita a copilului tau la un medic stomatolog sa se efectueze inainte de aparitia primelor probleme dentare. In acest fel, o vizita timpurie (chiar in jurul varstei de 1-2 ani) poate asigura o relatie de incredere de durata intre medicul stomatolog si copil.

  Cum decurge prima vizita la stomatolog a copilului tau?

  Prima vizita incepe cu acomodarea in clinica, cu medicul si cu echipa noastra fiind insotita de tehnici specifice destinate copiilor. Urmeaza consultatia de specialitate efectuata de catre medicul dentist pedodont in care se efectueaza anamneza cu identificare obiceiurilor vicioase, se analizeaza dintii si gingiile si se verifica tipul de muscatura. Poate urma efectuarea periajului dentar, efectuat incet si cu blandete pentru a obisnui copilul treptat cu sunetele instrumentarului dentar.

  De ce sa alegi CUBIC DENT

  Medici Specialisti

  Plata in rate

  Dotari moderne si materiale de calitate

  Sterilizare la cele mai inalte standarde

  Calitatea, obiectivul nostru principal

  Garantam tratamente fara durere